Vochtproblemen in huis?

Vochtproblemen in huis zijn een grote bedreiging voor de kwaliteit van wonen en kwaliteit van de woning zelf. Deze vochtproblemen in huis komen ontzettend veel voor en de oorzaken hiervoor zijn verschillend per situatie, zo kan het liggen aan de watertoevoer door grondwaterstand of plaatselijke waterbelasting.

Oorzaken van vochtproblemen in huis

Zoals u weet kunnen vochtproblemen verschillende oorzaken hebben, sommige hiervan kunnen eenvoudig bestreden of voorkomen worden en andere hebben een moeilijkere graad wanneer het aankomt op voorkomen of bestrijden. Veel voorkomende vochtproblemen waar veel huishoudens mee te maken hebben, hebben de oorzaak van doorslaand vocht, hierbij komt het vocht via de buitenwand naar de binnenzijde van de wand.

Optrekkend vocht als oorzaak

Minder voorkomende oorzaken of minder bekende oorzaken zijn hygroscopisch vocht, waarbij er vocht wordt vastgehouden door zouten in het oppervlak. Optrekkend vocht kunnen ook de oorzaak zijn van vochtproblemen in huis, bij grondwater oorzaken zal het vocht of zelfs water zich via de wand of vloer naar binnen dringen. Het optrekkende vocht wordt door zuigkracht van de wand naar andere delen toe getrokken.

Waar uiten vochtproblemen zich in?

Veelal ontstaat er een te grote hoeveelheid aan vocht in huis, hierdoor ontstaan er schimmels, vochtvlekken, onthechting van het stucwerk of schilderwerk. Deze zorgen voor schaden aan het huis. Ook kan er sprake zijn van waterproblemen bijvoorbeeld water in de kelder door waterstand of door scheuren in de vloer of wand van de kelder. Dit water is veelal niet gewenst omdat de kelder niet meer gebruikt kan worden en op langer termijn zal het de vloer en wanden beschadigen.

Voorkomen of bestrijden

Vochtproblemen in huis wilt u natuurlijk het liefst voorkomen zodat u er nooit last van zult hebben, maar wanneer u er last van heeft zijn er ook mogelijkheden om het te bestrijden. Een goede bestrijding voor vocht dat al in de muren of wanden zit is impregneren, hierbij wordt een hydrofobeermiddel gebruikt dat vochtwerend is en u de echte kleur van het oppervlakte behoudt. Er wordt ook vaker gebruik gemaakt van injecties, hieronder valt ook een lage druk injectie, deze injectie vormt een raster van injectie materiaal die het optrekkend vocht blokkeert. Een andere injectie wordt gebruikt wanneer er een scheuring heeft plaatsgevonden in de wanden van uw huis, deze scheur wordt dan opgevuld door injecties met epoxy of PU materiaal. Kies voor Enssieg Bouwchemie als u vochtproblemen in huis wilt bestrijden.

Vragen of wenst u een afspraak?

Wij bieden de oplossing voor uw vochtprobleem, neem vandaag nog contact met ons op.

Onze showroom is geopend van maandag t/m vrijdag  8:30 - 17:00 uur en zaterdag van 10:00 - 16:00 uur

Service

Deskundig advies
Efficiënte werkwijze
Totaal projecten

Over ons

De Enssieg groep is actief in industriële en design gietvloeren, bouwchemie, DHZ-producten en trapbekleding.

Informatie

Voor consumenten, aannemers, bedrijven, overheidsinstellingen en VVE's

© Copyright 2021 Enssieg Groep - Enssieg Vloeren en Concepten B.V | Disclaimer | Sitemap