Scheuren injecteren in vloeren en wanden

Scheurvorming in betonnen constructies, metselwerk en druklagen is vaak het gevolg van spanningen in de totaalconstructie. Deze worden veroorzaakt door bijvoorbeeld krimpverschijnselen, te grote belasting, foutieve constructie, veroudering, thermische verschillen of zetting van de fundering. Ook kunnen verzakte vloeren, verandering, kimnaden en damwanden worden geïnjecteerd. Bij constructieve injecties zal Enssieg in samenwerking met de constructeur de juiste oplossing voordragen. Door onze expertise en gebruik van de nieuwste en bewezen technieken is het mogelijk om met injecteren efficiënt, structureel en constructief een oplossing te bieden.

Scheurinjectie

Scheuren in vloeren, wanden/muren worden naar gelang de eisen beschermend en/of constructief worden geïnjecteerd. Voor deze injecties word gebruik gemaakt van PU- of epoxy materiaal. De injecties kunnen worden uitgevoerd zonder boorgaten met PU- of epoxy materiaal.

Kimnaden injectie

Wanneer er sprake is van waterdruk of lekkage bij een wand-vloer aansluiting, kunnen deze aansluitingen waterdicht worden gemaakt door PU injectie.

Damwand injectie

Voor het verminderen of oplossen van lekkage in bouwputten kan worden gekozen voor damwand injectie. Om de lekkage te stoppen wordt plaatselijk PU materiaal geïnjecteerd op de plaatsen waar direct vocht of water zichtbaar is.
Oppervlakkig is nodig wanneer de gehele wand lek is en er geen specifieke plaats van lekkage is te constateren. Door in een patroon te injecteren ontstaat aan de buitenzijde van de damwand een elastisch membraam met een hydrostructuur materiaal. Dit zorgt voor een algehele afdichting van de damwand, waardoor de grond achter de damwand zich zal stabiliseren. Deze werkzaamheden worden veelal toegepast is parkeergarages, bouwputten, infrastructuur, tunnels en bruggen, kelders, betonconstructies, vloeren en wanden.

Service

Deskundig advies
Efficiënte werkwijze
Totaal projecten

Over ons

De Enssieg groep is actief in industriële en design gietvloeren, bouwchemie, DHZ-producten en trapbekleding.

Informatie

Voor consumenten, aannemers, bedrijven, overheidsinstellingen en VVE's

© Copyright 2022 Enssieg Groep - Enssieg Vloeren en Concepten B.V | Disclaimer | Sitemap