NIJMEGEN - De Nijmeegse stadsbrug De Oversteek heeft maandagavond de Nationale Bouwprijs 2015 gewonnen in de categorie Civiele Kunstwerken. In oktober won De Oversteek ook al de Nationale Staalprijs 2014.
De Oversteek is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Nijmegen door Bouwcombinatie Stadsbrug Nijmegen (BAM Civiel en Max Bögl Nederland).
Duurzame slijtlaag

Enssieg groep heeft ook zijn steentje mogen bijdragen aan het bouwen van dit winnende project van de nationale bouwprijs. Magazine Mebest schreef eerder over onze bijdragen aan dit project lees hier meer.

Bij de bouw van de brug en de materiaalkeuze is heel nadrukkelijk gekeken naar duurzaamheid en het beheersbaar houden van de onderhoudskosten. En dus was het ook belangrijk om die trappen goed te prepareren voor intensief gebruik. Er moest een degelijke slijtlaag op de treden en de bordessen komen, de HIM Grip NT met Guyana bauxiet. Die taak kwam bij Enssieg Vloeren en Concepten terecht. “Via Ploegmakers Konserveringen”, legt Dirk-Jan van der Giessen van het Tilburgse vloerenbedrijf uit. “Zij deden het straalwerk aan de stalen trappen. 

Lust
Volgens de jury is De Oversteek in alle opzichten een lust voor het oog. De brug verenigt volgens de jury hoge kwaliteit, respect voor historie, esthetiek, complexiteit, zachte factoren, technieken en duurzaamheid.

Ontwerp
Het ontwerp van de brug is van de Belgisch-Luxemburgse architecten- en ingenieurscombinatie Laurent Ney en Chris Poulissen. De brug werd in november 2013 in gebruik genomen.

 

                                

De Oversteek. Foto: DG

Service

Deskundig advies
Efficiënte werkwijze
Totaal projecten

Over ons

De Enssieg groep is actief in industriële en design gietvloeren, bouwchemie, DHZ-producten en trapbekleding.

Informatie

Voor consumenten, aannemers, bedrijven, overheidsinstellingen en VVE's

© Copyright 2022 Enssieg Groep - Enssieg Vloeren en Concepten B.V | Disclaimer | Sitemap