Kelder afdichting en waterdicht maken door Enssieg

Aantasting van de bouwconstructie door vocht is een veel voorkomend probleem. Factoren die een rol spelen bij vochtproblemen zijn watertoevoer door grondwaterstand, langdurige regenval en kunstmatige waterbelasting. De oorzaken kunnen verschillend van aard zijn.

Oorzaken

  • Optrekkend vocht, vocht dat door de zuigkracht van de wand uit de grond naar hogere delen wordt getransporteerd.
  • Doorslaand vocht, vanaf de buitenwand komt het vocht naar de binnenzijde van de wand.
  • Grondwater, vocht en/of water dat via de vloer of wand naar binnen dringt.
  • Condens, condensvorming door een hoge luchtvochtigheid in combinatie met een koud oppervlak.
  • Hygroscopisch vocht, vocht dat vanuit de ruimte wordt aangetrokken en vastgehouden door de aanwezige zouten van het oppervlak.

Werkzaamheden

  • Impregneren: Indien het vocht doorslaat in de wanden en/of muren kan gekozen worden voor impregneren. Door het gebruik van hydrofobeermiddel kan het vocht geweerd worden en behoud het oppervlak haar oorspronkelijk kleur.
  • Kelderafdichting: In het geval van een kelder waarin het vocht doorslaat in de wanden en/of muren, kan de buitenwand of binnenwand worden afgedicht.  
  • Lage druk injectie: Bij optrekkend vocht in wanden kan deze met lage druk geïnjecteerd worden, door het aanbrengen van een raster aan injectie materiaal zal het optrekkend vocht geblokkeerd worden.
  • Injectie: Wanneer er sprake is van vocht bij scheuren worden constructies afgedicht door gebruik te maken van injecties met PU of epoxy materiaal. Hierdoor worden de scheuren beschermend en/of constructief geïnjecteerd.

Deze werkzaamheden worden veelal toegepast bij; (parkeer) garages, particulier bouwputten, infrastructuur, tunnels en bruggen, kelders (particulier), betonconstructies, vloeren en wanden.

Vragen of een vrijblijvende afspraak?

Heeft u een vraag over afdichting of het waterdicht maken van uw kelder, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Kelder afdichting door Enssieg Bouwchemie

Een kelder staat bekend als een veelal vochtige ruimte in een huis. Dit kan problemen veroorzaken in de bouwconstructie, wat op termijn een gevaarlijke situatie kan opleveren. Daarom is het van belang om voor een goede kelderafdichting te zorgen. Hiermee wordt het vochtprobleem de wereld uit geholpen. Er zijn diverse mogelijkheden op het gebied van kelderafdichting welke Enssieg Bouwchemie u stuk voor stuk kan aanbieden.

Kelderafdichting aan de binnenzijde of buitenzijde

Afhankelijk van de constructie is het noodzakelijk om de kelder van binnen of buiten af te dichten. Buiten afdichten kan VEELAL alleen tijdens de bouw. Op deze manier wordt de kelder van buitenaf beschermd tegen grondwater en regenwater. Met een speciale mix van chemische componenten wordt er aan de buitenzijde van de kelder een waterdichte laag gecreëerd. Nadat deze is gedroogd kan het zand worden gestort. De kelder afdichting is voltooid. Wanneer er een bestaande kelder afgedicht dient te worden, dan kiezen we automatisch voor afdichten aan de binnenzijde. Er wordt een speciale pasta aangebracht die beschikt over waterdichte kwaliteiten. Dit gebeurt op een zeer secure wijze, want vocht staat erom bekend om áltijd een weg te vinden wanneer deze er is. Daarom is het dus van belang om een kelderafdichting te laten uitvoeren door een deskundig bedrijf zoals Enssieg Bouwchemie

Vakkundig personeel
Enssieg Bouwchemie beschikt over zeer vakbekwaam personeel met vele jaren ervaring. Voor een gedegen kelder afdichting bent u bij ons dus aan het juiste adres. Ongeacht of u kelder afdichting aan de buitenzijde of binnenzijde nodig hebt, wij kunnen u ongetwijfeld voorzien van een deskundige oplossing.

 

Onze showroom is geopend van maandag t/m vrijdag  8:30 - 17:00 uur en zaterdag van 10:00 - 16:00 uur

Service

Deskundig advies
Efficiënte werkwijze
Totaal projecten

Over ons

De Enssieg groep is actief in industriële en design gietvloeren, bouwchemie, DHZ-producten en trapbekleding.

Informatie

Voor consumenten, aannemers, bedrijven, overheidsinstellingen en VVE's

© Copyright 2022 Enssieg Groep - Enssieg Vloeren en Concepten B.V | Disclaimer | Sitemap