Dilatatievoegen

Bij het schommelen van de temperatuur, luchtvochtigheid of de drukbelasting, komt het voor dat een vloer of muur gaat bewegen. Deze zogenaamde “werking” kan grote schade veroorzaken wanneer het materiaal niet op de juiste manier is gelegd. Enssieg zorgt er met behulp van dilatatievoegen voor dat er ruimte is voor beweging, waardoor er geen ongewenste scheuren in de vloer of muur bestaan. Zeker bij grotere oppervlakken is het noodzakelijk om deze dilataties toe te voegen. Enssieg kan dit voor u realiseren.

Dilatatievoeg in betonvloer

Het toevoegen van een dilatatievoeg aan een betonvloer is aan vakkundige klus. De vloer wordt ingedeeld in een aantal segmenten, en deze worden vervolgens gezaagd middels een speciale betonzaag. De onstane voegen geven de betonvloer vervolgens de ruimte om te krimpen en uit te zetten. Indien nodig kunnen dilatatievoegen in de betonvloer voorzien worden van een kitlaag, waardoor de vloer bijvoorbeeld zijn vloeistofdichte karakter behoudt. Tevens kunnen er dilatatievoegen worden toegevoegd die bestand zijn tegen chemicaliën, extreme werking en/of extreme temperatuurverschillen. Deze bijzondere omstandigheden zijn geen enkel probleem voor Enssieg. Onze dilataties zijn van dermate kwaliteit dat de vloer ook bestand zal zijn tegen deze aparte omstandigheden.

Enssieg dilataties

Wanneer u op zoek bent naar een professionele partner op het gebied van dilataties, dan is Enssieg een juiste keuze. We doen grondig onderzoek en geven vervolgens kundig advies. We voorzien u vervolgens van een scherpe en gedetailleerde offferte, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Bij een akkoord, zullen we de dilatatievoegen aanbrengen door een strook te creëren in de vloer. Deze wordt schoongemaakt, voorbewerkt en vervolgens met een speciaal kunstharsmengsel ingegoten. Nadat de hars is uitgehard, zal deze waterpas worden geslepen en worden verzegeld. Na ongeveer 1 á 2 uur is de vloer weer berijdbaar. De dilatatievoegen worden dus op een snelle en correcte wijze toegevoegd, zodat u langer kunt genieten van een vloer of muur.

Heeft u interesse in de diensten van Enssieg Bouwchemie? Neem dan contact met ons op. Wij lichten de dilatatie diensten graag verder toe in een persoonlijk gesprek.

Service

Deskundig advies
Efficiënte werkwijze
Totaal projecten

Over ons

De Enssieg groep is actief in industriële en design gietvloeren, bouwchemie, DHZ-producten en trapbekleding.

Informatie

Voor consumenten, aannemers, bedrijven, overheidsinstellingen en VVE's

© Copyright 2022 Enssieg Groep - Enssieg Vloeren en Concepten B.V | Disclaimer | Sitemap