Dilatatie kitvoegen

Een dilatatie kitvoeg wordt gebruikt om het 'werken' van een muur, vloer of andere bouwdelen op te vangen zonder dat er schade optreedt. De bouwdelen kunnen afzonderlijk van elkaar bewegen terwijl de tussenliggende open ruimtes afgedicht blijven. Dilatatie kitvoegen zijn vaak noodzakelijk in bouwprojecten, vooral wanneer het gaat om grotere oppervlakken zoals vloeren, gevels en muren.

Bestand tegen temperatuurschommelingen en drukbelasting

Dilatatie kitvoegen zijn bestand tegen vele invloeden van buitenaf, waaronder zware drukbelasting, bewegingen, thermische verschillen, vocht, vuil en chemische middelen. Enssieg Bouwchemie kan er ook voor zorgen dat uw dilatatie kitvoeg aan specifieke eisen voldoet. Zo kunnen de voegen op aanvraag bestand worden gemaakt tegen grote rek en krimp spanningen of zware chemicaliën. Op deze manier is er voor elk oppervlak in praktisch elke situatie een geschikte oplossing te vinden op het gebied van dilatatievoegen.   

Voorkom scheuren van wanden en vloeren

Het scheuren van grote wanden en vloeren is dus te voorkomen door te kiezen voor dilatatie kitvoegen van Enssieg Bouwchemie. Veelal wordt er een dergelijke voeg toegevoegd aan wanden met grote belastingverschillen. Afhankelijk van de specifieke situatie wordt er gekozen voor een bepaald aantal dilatatievoegen. Ook de afstand tussen de voegen is situatieafhankelijk. We kijken naar de materialen, het 'werken' van deze materialen ten opzichte van elkaar en de blootstelling aan zon, water en andere invloeden van buitenaf. Enkele specifieke toepassingen zijn (voetgangers)bruggen, parkeergarages, kantoorgebouwen en industrie. Verder kan het ook binnenshuis gebruikt worden, bijvoorbeeld in keukens of in een parketvloer. Zodoende krijgt u een professioneel advies op maat, afgestemd op de specifieke situatie.

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Onze showroom is geopend van maandag t/m vrijdag  8:30 - 17:00 uur en zaterdag van 10:00 - 16:00 uur

Service

Deskundig advies
Efficiënte werkwijze
Totaal projecten

Over ons

De Enssieg groep is actief in industriële en design gietvloeren, bouwchemie, DHZ-producten en trapbekleding.

Informatie

Voor consumenten, aannemers, bedrijven, overheidsinstellingen en VVE's

© Copyright 2021 Enssieg Groep - Enssieg Vloeren en Concepten B.V | Disclaimer | Sitemap