Dilatatie beton

Door verschillen in drukbelasting en schommelingen in temperaturen kan een betonvloer uitzetten en krimpen. De vloer kan hierdoor ongewenste scheurvorming gaan vertonen. Dit kan voorkomen worden door te kiezen voor dilatatiebeton. Een dergelijke dilatatie vloer heeft ruimte om te bewegen, waardoor het beton niet zal beschadigen. Veelal wordt gedacht dat het krimpen en uitzetten van een betonvloer kan worden voorkomen door meer wapening toe te voegen, maar dit is niet het geval. Dilatatie beton is de oplossing.

Dilatatie betonvloer laten plaatsen

Het leggen van een dilatatie beton vloer is een klus die u aan de professional moet overlaten. Wanneer de dilatatievoeg namelijk niet breed genoeg is, dan kan er alsnog scheurvorming optreden. Dit dient dus nauwkeurig berekend te worden. Tevens dient men bij dilatatie beton rekening te houden met de belasting, de richting waarin het beton zal bewegen en de mate waarin de vloer zal bewegen. Enssieg houdt rekening met al deze factoren, waardoor dilatatieproblemen tot het verleden zullen behoren.

Werkwijze van Enssieg

Het maken van dilataties in beton is iets waarin Enssieg Bouwchemie is gespecialiseerd. De beton vloer wordt voorzien van stroken die in diepte en breedte kunnen variëren. Deze stroken worden vervolgens schoongemaakt en voorbehandeld, waarna ze worden ingegoten met een speciale soort kunsthars. Nadat het kunstharsmengel is uitgehard, zal de alles mooi waterpas worden geslepen en wordt de voeg met kleur verzegeld. Na maximaal twee uur is de vloer weer berijdbaar.

Door deze speciale voegen krijgt de vloer voldoende bewegingsruimte. Hierdoor kan de dilatatievloer krimpen en uitzetten, zonder dat er ongewenste beschadigingen ontstaan. Het dilatatie beton is bestand tegen de gebruikelijke zaken zoals drukbelasting, vocht, vuil, beweging, spanning, vocht en vuil. Ook kunnen we er voor zorgen dat het dilatatie beton aan specifieke eisen voldoet zoals zware chemicaliën.

Wilt u een dilatatie beton vloer voor uw pand? Heeft u problemen met uw betonvloer en wilt u kijken of Enssieg wellicht de oplossing kan bieden? Onze professionals staan voor u klaar met raad en daad.

Neem contact met ons op voor meer informatie en plan een afspraak!

Onze showroom is geopend van maandag t/m vrijdag  8:30 - 17:00 uur en zaterdag van 10:00 - 16:00 uur

Service

Deskundig advies
Efficiënte werkwijze
Totaal projecten

Over ons

De Enssieg groep is actief in industriële en design gietvloeren, bouwchemie, DHZ-producten en trapbekleding.

Informatie

Voor consumenten, aannemers, bedrijven, overheidsinstellingen en VVE's

© Copyright 2022 Enssieg Groep - Enssieg Vloeren en Concepten B.V | Disclaimer | Sitemap